Wednesday, January 12, 2011

Wedding Dress by Taeyang

Assalamualaikum n moshi moshi ^,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,^

Lagu background blog,Wedding Dress by Taeyang..Bestt wooooo...Start minat lagu nie bila Haneterah Husin rekomenkan...First dengar,dah jadi addict.Selalu pasang kat bilik(kesian roommate ),hehehe.Lagu nie walau tajuknya 'Baju pengantin',tapi bukan sesuatu yg menggembirakan.Mv video nie menunjukkan yg Taeyang (the singer) kecewa bila perempuan yg dia suka berkahwin dgn org lain...(kwn dia pulak tu).Sy buat konklusi(sempat ag wat kesimpulan) yg dia tak couple pom ngn perempuan tu,just ada crush je.Dah lama dah minat..Tapi,tak kesampaian..(kesian...)apatah lagi,bila dia nk ambil cincin kat dalam poket seluar dia nk bagi kat perempuan tu,kwn dia tiba-tiba datang,n then sarung cincin kat perempuan tu..(tambah kesian)Kawan dia sarung cincin dulu,jadi kahwin ngn kwn dia dulu..Sebab tu,kalu korang perasan,bila dia sing 'You should be my lady',mmg la patut kepunyaan dia sepatutnyalah,sbb dia dulu yg nak sarung cincin tu.Tup Tap,laki penyibuk tu datang...sengih2 terus sarung cincin =_='.Ada ke patut?(Amboi,emosi la pulak,)..Apapom,lagu nie mmg broken heart punya,bukan happiness heart punya,mmg sesuai penghayatan org2 putus cinta (bukan tuk menambah sedih ek)..huhu

Sebab lagu nie lagu korea,mmg sah2lah korang konferm tak faham kecuali kalu yg belajar bahasa korea..Jadi,sy dengan baik hatinya(acecece),perasan la pulak..sediakan liriknya sekali plus+++ dalam bi.Senang korang nk faham .. hehehe.Oh,Mv tak dapat disediakan sbb You Tube kena block by the orang yang 'baik hati'..huhu

First permulaan,tunjuk sape nyanyi dulu .. :)

Taeyang
(dia nk bg aiskrim gmbar je ke =_='')


The translation :)

Some say it’s not over ‘till it’s over
Guess this is really over now
There’s something I gotta say before I let you go
Listen

When you have a fight with him
Sometimes you cry
And feel sad and blue
I become hopeful
My heart aches secretly
Then just a hint of your smile
Can make feel fine again
To keep you from figuring out how I feel about you
Coz then we would drift apart
I hold my breath, bite my lips
Oh, please leave him and come to me

Baby, please don’t take his hand
Coz you should be my lady
I’ve been waiting for you for so long
Please look at me now

When the music starts
You will vow to spend
The rest of your life with him
How I prayed every night
This day would never come

The wedding dress you’re wearing
It’s not me (next to you)
Oh, the wedding dress you’re wearing, oh, no

You never knew how I felt about you
And I hated you so
Sometimes I wished you would be unhappy

Now I have no more tears left to cry
When I’m by myself I talk to you like you’re here
I’ve felt so restless every night
Maybe I’ve known all along this would happen
I close my eyes and dream an endless dream
Please leave him and come to me

Baby, don’t take his hand when he comes to you
Coz you should be my lady
I’ve been waiting for you for so long
Look at me now

When the music starts
You will vow to spend
The rest of your life with him
How I prayed every night
This day would never come

The wedding dress you’re wearing
It’s not me (next to you)
Oh, the wedding dress you’re wearing, oh, no

Please be happy with him
So that I can forget you
Please forget how miserable I looked
It’s going to be unbearably hard for me
For a long while to come ..........



Akhiran lyrics tu penting..hehehe.Hope you will be happy.Macam tulah kan.Takkan kita nk porak perandakan,so bila kita syg org tu,of course kita mahu org tu happy.Tol x?okess,sekian tuk lirik kali ini.Sayonara ^^

2 comments:

  1. kenapa gue x kenal..
    ehehheeee

    ReplyDelete
  2. sbb tak pernah nampak kat dunia Malaysia ag...hehehe.

    ReplyDelete