Wednesday, October 19, 2011

Fox Rain by Lee Sun Hee :)

I really like this song..It is very touching and I wish him to hear this song too although he doesn't understand it :)


The singer's voice really wonderful same with the lyrics.. :D


It is korean song,but this is Eng Translation ^^





I still don’t understand love
So I can’t get any closer
But why does my foolish heart keep pounding?
I’m haunted by you again and again
I just can’t get away
This hopeless love
Hurts my heart so much
Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?
The heart follows love
What am I going to do?
This hopeless love
Hurts my heart so much
Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?
The day when my pain fades away
Will that day ever come?
Being so pitiful and silly
What can I do after all?
The moonlight is so beautiful
I just can’t get away
Let me lie down by your side for a moment
A moment, just a moment..

Friday, September 16, 2011



''I don’t want to keep being a girl that keeps crying about the same things.''

That is why i end our relationship.

I am still afraid that it will be happen again.

I am sorry.... 

Monday, September 5, 2011

Percubaan Pertama


Entah ini boleh kata percubaan pertama atau tidak.


Sebabnya?


Pertama kali membuat puding ala-ala kek bernama Triffle berjaya dibuat pada malam sebelum Raya Pertama.Alhamdulillah,habis licin pada Hari Raya Pertama.Family cakap sedap sangat-sangat ^^.Fuhhh..lega rasanya ingat tak dapat habiskan dalam 2,3 hari,rupanya 1 hari je sudah habis.Alhamdulillah :D

Dan.......
Permintaan membuat kek ala-ala puding Triffle semakin bertambah dalam kalangan family.Ouch,terharunya T_T.Tapi,untuk kali kedua,rasa takde mood nak buat.Entah kenapa,tapi jujur saya katakan,saya tidak berehi sangat Triffle tu (lepas percubaan pertama),dan pada malam itu,saya buat ala-ala cincai.Dan hasilnya?Family cakap tak sesedap yang sebelum ini.Tapi,alhamdulillah,habis juga dalam 2 hari.Nampaknya,family saya amat suka Triffle yang saya buat dan buat saya berazam buat lagi sedap dari sebelum ini.Lagi terkejut,nenek saya pom suka Triffle yang saya buat dan suruh saya buat 2 Triffle.1 untuk Pak saudara dan keluarga(skema ayat) dan 1 ag untuk my family.Siap bagi duit untuk beli bahan Triffle.Terharunya :')..Dan seperti yang lepas,Triffle sudah habis licin dimakan.. :D


Percubaan pertama :')

Saat terakhir sebelum licin
Percubaan Pertama 2 :D


Kelmarin,sudah start Berpbs di sekolah yang dikenali sebagai Ross (ayat yang selalu disebut oleh cikgu-cikgu di sekolah).Dipanjangkan lagi,hari pertama Pbs sudah bertemu dengan cikgu seni yang tengah lakukan aktiviti bersama murid.Bila tengok murid-murid membuat aktiviti psv dengan guna water color,dengan penuh comey lotte,rasa rendah diri timbul.Dalam hati ''Diorang buat lebih kemas,dari aku.T_T''.Sob3.Cikgu Azni(Cikgu Seni Tahap 2) meminta saya mengajar murid kelasnya dan meminta saya membuat aktiviti psv yang difikirkan oleh saya sendiri.Yang lebih hebak,saya kena mengajar hari itu juga.Demi nak cari pengalaman(chewahh),saya terima dan mencuba.Terima kasih cikgu kerana memberi peluang kepada saya biarpun  Pbs saya tidak terlibat dengan p&p :') .


Gambar-gambar pada hari pertama Pbs, saya mengajar kelas darjah 5 Concern sambil diperhatikan oleh Cikgu Azni :D (Rph(rancangan Pengajaran Harian) pun hanya dalam otak saya je kerana memang tidak mungkin sempat buat ditambah ag ia hanya dalam otak saya je.hehe.Tq my brain :D


Aktiviti Pendidikan Seni Visual 'Gurisan'


''Let This Pics tell you the story''









Berharap teknik ini akan menunjukkan hasilnya esok...fuuhh,harap menjadi.Hari ini saya mengajar juga,tapi malas nak upload.hehe.Wish the best for me. :)

Monday, August 22, 2011

Bilakah masa itu akan tiba?

*************************************************************************************************************


Ibu....saya akan pulang dalam seminggu lagi..tak sabar nak jumpa.Huhuhu..akhirnya tertunai juga janji saya kepada ibu...Rindu betul ibu,tak sabar nak baca manga dan bergocoh dengan Iqa..ngeh3 XD.I LOVE U MUM,I'LL ALWAYS BE BY YOUR SIDE FOREVER AND EVER NO MATTER WHAT HAPPEN TO US.Because of you..now i am here. :') Be strong mum.. i love you and i'll always with you,together with sis.I miss you soo much...

Currently in love with....


Oh my oh my oh my..why he is soooooooooooooo cute??


why he is so putih melepak tak macam saya?


Nape?Nape?Nape?


Semakin berdegup jantungku..*degup.degup*(bunyi hati bergetar)


Sekarang..sekarang..bila melihatmu...ku ingin ucapkan....


i <3 u Seungri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(suka saje,tak cinta):p


Pengsan melihatmu,tapi sempat ku jadikan profile pictureku
----------------------------------->TAPI<-----------------------------------------------

B2st<3 kamu tetap antara keutamaan saya..hehe

Jadi,jangan nangis ea,tak suka tgk kamu nangis T_T
olololololo :p

*peringatan untuk diri sendiri :PEGI TIDO CEPAT!!

Tell Me Goodbye by BigBang


Recently(yesterday)fallen in love with this song..Translation with English lyrics :) 


THE VIDEO


Letting you go…(here’s somebody…)
Letting you go…(here’s somebody…)
Yo I got this, yeah
still thinking about this thing alot
you got me shaken up
(Please tell me there’s a way)
And it got my head just spinnin’ round round round round
(Please tell me there’s a way)
Don’t wanna take a fall
It’s best to break it up
It’s gonna be better for you, move on
(Please tell me there’s a way)
Uh huh we break it break it
Or thought we make it make it
And now we cover it up
 
Girl I swear I won’t even for a second
cause you any pain
in order to protect you
there’s already no other way
 
Baby our love itself brings us pain
And I got nothing, nothing to say
 
Tell me goodbye, tell me goodbye
those hands that embraced me
Tell me goodbye, tell me goodbye
seem to be letting go
if forgetting me will give you freedom Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
 
Girl you know when you lose your smile
I will place the blame on myself
Those words, and even the light
I will lose sight of everything else
 
Baby the moment our lips part this time
I’ll never find better, better than you
 
Tell me goodbye, tell me goodbye
those hands that embraced me
Tell me goodbye, tell me goodbye
seem to be letting go
merely being by my side is not kindness Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
 
Yo and it’s so, so
Sad it just ain’t happening
Wish it could be better
Sorry to scrapping
But I just can’t let ya
Shouldn’t be less than happy
I said look at me
I couldn’t live with myself seeing you lacking
The things you deserve
Baby you was a part?
Must believe that it hurts
that lead this world
I feel the aching through my body
it just takes a bigger part of me
to be let you go
I wish that one soul
 
your voice, pained and fading away, away…
erased completely by the wind, stay, stay…
 
all these things, I can’t take it, those tears, don’t cry for me
for your sake I’ll never look back again
 
Tell me goodbye, tell me goodbye
those hands that embraced me
Tell me goodbye, tell me goodbye
seem to be letting go
merely being by my side is not kindness Baby
Tell me goodbye, tell me goodbye
Tell me goodbye
 ...

p/s :When i say goodbye to you..i know that i will forget you.Now,i am.Thanks for the wish,thanks for still remember me(maybe).So,bye2.

Sunday, May 29, 2011

Without words...

I should have done that

I should have ignored it
Like something I couldn't see
I shouldn't look at you at all
I should have run away
I should have acted like I didn't hear it
Like something I couldn't hear
I shouldn't have listened to love at all
Without a word, you let me know love 
Without a word, you give me love
You made me even hold of your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me
Without a word, love tossed me away
What should I say next?
My closed lips were surprised on their own
Coming without any words
Why does it hurt so much?
Why does it hurt continuously?
Except for the fact that I can't see you anymore 
And that you are not here anymore
Otherwise, it's the same as before
Without a word, you let me know love 
Without a word, you give me love
You made me even hold of your breath but you ran away like this
Without a word, love leaves me 
Without a word, love tossed me away
What should I say next? 
My closed lips were surprised on their own
Without a word, tears fall 
Without a word, my heart breaks down
Without a word, I waited for love 
Without a word, love hurts me
I zone out 
I become a fool because I cry looking at the sky
Without a word, fire well finds me 
Without a word, the end comes to me
I think my heart was surprise to send you away without any preparations
It came without a word
Without a word, it comes and leaves
Like the fever before, maybe all I need to do is hurt for a while...

Crying and crying..
But the tears never stop..
it hurts so much..
The memory between us..
just a play that was created by you..
the trust that i have gave it..
the love that i gave it..
Disappear at that time..
Will i be in love again?
Let the time decide it....

Tuesday, May 17, 2011

Easy ..




The voice that was different from yesterday
Now your different expressions
You leave a bruise on my heart
And tears drop like raindrops .....

Monday, May 16, 2011

Priest the Movie

Assalamualaikum :)


Sekarang nie blog saya tengah diubai suai..huhu..saje rajin nak make up sikit..huhu.Blog template sy ambil dari Miss Rinda ^^.Memang cantik giler design dia dan saya suka <3.Tapi,still banyak ag kena tambah dan ubah..hukhukhuk.Jadi,kat header tu masih tengah diubah suai.Sementara tu,kat situ jugak link nak pi ke blog Miss Rinda.Memang cute dia punya design :D.


Kelmarin pi tengok wayang with my girlfriends.Hehehehe,gatal giler.Dahlah nak dekat exam.Pahtu alasan outing pulak tak boleh blah..''saje nak release tension sebab exam''hahahha..Jadi,masa kitaorang pi Jusco,dan tengok apa show hari nie,jadi kitaorang decide tengok Priest.Saya ingatkan citer nie berdasarkan game sebab guna effect 3D tapi rupanya berdasarkan komik korea,Priest.


Memanggg bestttttttttttttt :D


Sebelum sampai Jusco,memang salah seorang kawan saya tu nak tengok citer hantu.huuuu,kitaorang cakaplah tak maoo dan alasan yang lebih terus terang,takutlah.Dahlah dalam tu gelap,pahtu mesti jerit-jerit kalau citer tu seram sangatlah.Btw,sampai je,cuma ade Thor ngan Priest.Masa tu,memang lega sebab tak payah tengok citer hantu.Alih-alih je..


'Adengan Bunuh-bunuh'


Wawww..memang mulanya terkejut,dengan darah terpecik,pancung kepala (waw),tapi rasa exsited pulak tengok.Hahahhaha,tak rasa takut cuma bila cara bunuh tu agak kejam,ngeri gaklah tengok.Kisah nie pasal vampire,tapi 'haiwan vampire' pun ade gak dalam nie...saya ingatkan manusia je vampire..hehehe.Tapi,macam tajuknya,Priest tu Paderi.Jadi,korang faham-fahamlah citer dia camne. .Satu ag,citer dia PG 13.Sape-sape tak cukup umur..ehem3..sila berundur dan berpaling dari citer nie :).


Priest nie macam tergantung sikit citer dia.Saya rasa belum tamat lagi.Sebab ending dia pun menunjukkan BELUM TAMAT.Hahahahha..kalau ade sambungan,memang nak tengokkk (kalau ade kesempatan ^_^) ..


Babak dalam Priest..
Gambar nie adelah penamat entri sy kali nie..hehehe.Sekian ^^

Thursday, May 12, 2011

Where the addict begin...



Assalamualaikum... :)


Woooo..akhirnya sy rajin jugak nak updatee..hehehe.Hmmm...sebelum ni,sy memang akui,entri sy sudah memang entah apa-apa.Kemalasan tu memang takleh cakaplah,selalu je malas nak update.Alasannya?Takde idea..kalau idea pom entah apa2 -_-''.Tapi,apa nak buat,saya bukan pandai sangat bab penulisan ni..hehe,Tapi..tapikan,saya tetap  gembira..sebabnya?walau sy malas update sekalipun,ade gak yg singgah dan juga follow (walaupun tak ramai).hehehe.Thanksssssssssssssssssssssss :D


Saya suka main game.baca komik a.k.a manga.Ye..sy akui..sy jenis yg memang addict punya kalau bab3 komik nie..huhuhu.Memang minat tu tak usah cakap,kalau baca komik online,mata nie sanggup tak tidur semata-mata nak baca komik tu sampai habis :').Kalau game pulak,heh..memang sama taraf tahap 'addict' itu dengan manga.Hehehe,btw...sekarang nie sy suka main game THE SIMS 3 (itulah sy nak citer sebenarnya).Bukan The Sims 1 atau 2,tapi 3.Sebab inilah first time,sy main the Sims tu yang sebenarnya-benarnya,sebelum nie sy main The sims 2 .......err...err...err..sy tak ingat tajuk ape,tapi macam tersesat kat pulau..Tu pun sekejap je main..huhu.Memang lega sangat dan suka sangat happy sangat,exited sangat dapat main The sims nihh.Sebelum nie,dengar kwn ckp je,,,Tapi,mcm diaorang ckp The sims nie mmg besttttttttt.... :DD


Gambar-gambar The Sims 3 kat bawah nie,yang saya capture masa tgh main..hehehe(punyalah exited sgtt!)


Ye.itulah dia the sim sy yg versi lelaki..huhu.tapi dah berkahwin ye.Badan dia dah hangus kena bakar dek kuat bekerja..hahhaha..tapi,hangus-hangus dia pun,boleh pulak baca buku.. -_-'

Wokey,nie rupa dia lepas tak hangus.Maknanya da mandi dah.Masa nie,dia tengah ajar anak dia berjalan..memang masa yg diambil tu lama sikit.Nampah tak warna biru tu?itulah dia namanya 'had penambahan skill'(sy yg bgi nama).masa nie,sy agak terharu gak bila lihat sifat kebapaan dalam sim sy nie.Bersungguh dia nak ajar anak dia.itulah wish dia kat sy :).SEBAB TU SY CAPTURE GAMBAR NI.


Bayi yg suka bermain :)

Ni anak dia yang sulung.Tengoklah gaya dia tidur..hebatkan?siap berdengkur lagi tu..hehehe

Pemandangan kawasan rumah :)

Bersusah payah dapat capture gambar nie..hehehe... :)
Warna putih tu pancaran bulan..bagi sy,ia mmg cantik ^^

Si bapak menunjukkan kepakarannya memasak..siap melontar-melontar daging tersebut .(gulp..terliur)


The beach pada waktu nak dekat matahari terbit :)

Ni isterinya,..ade muka,tapi sy tak tunjuk..fokus sy tangkap gambar nie sebab suka tengok dia  melukis jee..hehehe,tu tgh lukis potret anak dia :)

Si baby yang nak keluar,tapi tangan tak cukup kuat nak keluar..huhuhu

Ni masakan si suami,Dim sum..heee... :D


Nie website The Sims 3  ^__^


Pics nie semua sy punya,kalau bahagian capturelah,tapi hak milik tetap syarikat The Sims  :p.


Tamat sudah entri sy T--------------T



Tuesday, May 3, 2011

Ubat darah tinggi

Alkisah..


Di mana satu hari yang hening lagi mendamaikan lagi dan lagi panas yang tidak terkira..


Seorang nenek berjalan-jalan...


hajatnya ingin ke bilik cucunya...


Cucunya yang ternampak kelibatnya sedaya upaya menyembunyikan wajahnya di bawah bantal..bukan disebabkan dia malu-malu kucing akan neneknya itu tetapi kerana..


''Hah!!! Balik tak bagitahu!!!"
(jerit eh bukan,kata nenek itu apabila ternampak cucunya itu..)


Sebenarnya,cucunya di dalam rumah itu ada dua.seorang baru balik,seorang pula masih tak balik.Tetapi yang tak balik itu tiba-tiba balik tanpa khabarnya diberitahu akan nenek itu,(jahat sungguh cucu itu)..


Bersambung kepada keadaan yang mengejutkan tadi..


Menyedari akan keadaan yang telah terkantoi itu,cucu itu mengangkat muka dari bantal busuknya lalu tersenyum sampai hujung gigi.Berpura-pura tiada apa-apa..hendak cakap apa lagi,jadi  hanya mampu tersenyum sahajalah.Dia pun berjalan menghampiri neneknya itu.Masih tersenyum.


''Tahu mana satu ubat darah tinggi?'' tanya nenek itu sambil menunjukkan 2 papan ubat yang kecik-kecik gitu tersusun bentuknya.


Cucu itu merenung ubat itu.Lama.(tetapi taklah sampai sejam).Berkerut-kerut mukanya menahan memori,mengimbas masa lalu(mana tahu dia pernah melihat ubat itu),tetapi gagal.Tak mampu diingati.Maka dijawabnya..


''Entahlah..tak pernah tengok...''jawabnya penuh lembut dan sopan tetapi kuat.


''Ape?'' tanya nenek itu.Menandakan dia tidak faham..


''Entahlah..tak pernah tengok ubat tu macam mana'..''ulangnya lagi.kali nie lebih kuat.


''Ape?'' tanya nenek itu lagi.


''Entahlah..tak pernah tengok ubat tu macam mana..''Ulang cucu itu.


''Ape?'' tanya nenek itu lagi.


''Entahlah..tak pernah tengok...''jawab cucu itu ringkas dan berulang.


''Ape''? tanya lagi nenek itu.


''Tak tahu.......'' akhirnya cucu itu mengambil keputusan menjawab seringkas boleh..


''Sekolah macam mana tak tahu'' Kata nenek itu lalu terus berlalu pergi..


Cucu itu pula....dalam keadaan..


Tersentap.terkejut.tercengang..macam tak percaya apa yang dikata neneknya...dalam hatinya berkata :kalau jawab yang pakai tembak aje,nanti aku yang disalahkan..hohoh.Bermakna cucu itu perlu tambah lagi pengetahuan dalam perubatan biarpun bukan 'bidangnya'..(agaknya la)


Sekian .............


saya sayang nenek saya (tiba2)

Thursday, April 28, 2011

It is time to move on

Kadang-kadang.....

bila melihat rakan tersenyum dan bahagia.....

jujurnya,aku teringin juga..

melalui seperti dulu..

tersenyum sampai hujung gigi,ketawa sorang-sorang,dan kadang kala ketawa dalam bahagia,

Tapi..

apakah daya..

aku terasa seperti sudah tiada lagi..dalam diriku..

Hatiku mati.masih berparut..akibat kekecewaan dulu.

Perasaan takut timbul dalam hatiku.Perasaan curiga semakin kuat.

Akibatnya,aku hanya mampu menangis dalam hati.Biarpun mata ini sudah tidak mampu lagi mengalirkan air mata..huhu

Aku tidak mahu menjadi lemah.jadi,biarlah aku menangis sahaja dalam hati,sekurang-kurangnya aku menangis juga.

Setiap kali bertemu dengannya,aku yakin sudah tiada lagi perasaan itu.Tetapi,yang tinggal hanya parut yang ditinggalkan dirinya kepada ku.

Bila aku terlihat kebahagiaannya bersama orang yang dia pilih,aku terdiam.aku kaku.Dalam hati,"Oh,dia bahagia,baguslah.''Dia bahagia,tapi aku?

Kenyataannya,aku berharap dia tidak bahagia.setimpal dengan apa yg dia berikan untukku..kejamkah aku mengharapkan seperti itu?

Namun..

Hari  yang pergi,maka datang pula hari baru..menjadikan aku semakin melupakan perkara itu..walaupun kadang-kala aku teringat juga,memang susah untuk melupakan,tetapi dalam diriku memikirkan,perkara yang lepas biarlah berlalu,,dan dijadikan pengajaran dalam diriku.Semoga ia tidak berulang lagi..

DAN,juga aku percaya,aku akan bertemu dengan jodoh yang diberikan dariNya untukku cepat ataupun lambat..jadi bersabarlah..moga kali itu,tiada lagi seperti ini dan jika adapun,ku anggap ujian dariNya.. :)

Sunday, April 24, 2011

That woman...

Secret Garden Ost,That Woman by Baek Ji Young (Eng Lyrics)
One woman loves you. 
That woman loves you wholeheartedly.
She follows you around like a shadow everyday,
That woman is laughing and crying. 

Just How..How much more do I have to gaze at you alone.
This love that came like the wind, This love like a beggar.
If I continue this way, will you love me?
Just come a little nearer..a little more..
If I take one step closer to you, then you take two steps back.
I who love you am next to you now. 
That woman is crying.

That woman now is very careful
Therefore, to learning a method of smile
Even can not talk with best friend … too much
So the woman’s heart is always crying

So that woman…is loving you…
Such a fool. Because it is such a fool
can you hug me?
I also want to be loved, my dear
Day by day in my heart, only in my heart…
just like this calling you
That woman, is still in your side

That woman… is me, do you know ?
Or You know it but still act this ?
You really do not know,because you´re a big fool …

Just How..How much more do I have to gaze at you alone.
This love that came like the wind, This love like a beggar.
If I continue this way, will you love me?
Just come a little nearer..a little more..
If I take one step closer to you, then you take two steps back.
I who love you am next to you now. 
That woman is crying...




Secret Garden ^^



* pics = my own and google

Sunday, April 17, 2011


Assalamualaikum ^^

wawww....lama betul tak update blog..hee,sy mmg kemalasan skrg..ditambah lagi dengan assignment yang datang berkunjung tiba tanpa ada penamatnya..haish,bila nak berhenti tak tau esaimen tu..huhu.Apapom,ini cuti minggu,kita enjoy! ;p ;p.Kadang2 jenguk gak blog yang bersarang sgt nie,ada gak jugak yang sudi singgah2 sini (walaupun tak follow),tapi sy tak paksa.Mana boley kita paksa kan??Tapi ade jgk yg menipu ckp follow,tapi tak follow pun sebenarnya,lepahtu suh kit follow dia pulak..hurm hurm..ckp singgah sini pom sudah cukup buat saya..tqqq kpd yg menyinggah ^_^

Kelmarin outing.Yup,date.date with my girlfriends...ngeh3.Beli barang untuk esaimen (esaimen lagi) dan jugak hadiah utk ................(dlm fikiran korang,mesti pakwe..hahaha,tak pom -_-).Dalam tempoh outing tu,ada jugak yg memanah hati ini..chewahh,cam cupid lah pulah.Maksudnya,menterasakan diri ini (imbuhan betol entah),niat baik cuma bertegur sapa,tapi x sangka pulak disalah fahami.hmmm hmm..dgn soalan yg agak bagi saya tak patut..?hohoho..agak2 kalau kita pakai mcm tu,maknanya perangai mcm tu ke??huhuuhu...Masa tu dah menyesal.nape tegur.Baik tak bertegur.hohh?situ ade keburukan.Nanti dikatakan sombong..aiseymen...tegur salah,tak tegur pom salah..

Konklusi di situ,sy rasa MMG tak patut kita nilai org dari segi paras rupa,pemakaian or whteverlah.Tak semstinya jugak org tu mcm tu.Okk..walaupun sy nie mmg tak sempurna ^^,tapi sadisnya,kalau dh kwn kita ckp cmtu..hurm hurmm..kita ckplah..kenalilah sy dengan lebih mendalam lagi :) Mungkin sbb kita tak rapat,tapi bagi sy...dah kita nie kira dah kwn,dgn niat 'baik' utk bertegur dgn mengucapkan haii (sy sbut ooi sbnarnya)tak patut lah kita tanya soalan yg mcm penuh dengan prasangka,sebaliknya bercakaplah dgn penuh kelembutan dan soalan baik2 :)

Itulah pengajaran yg saya dapat semasa outing a.k.a keluar hari minggu.(ade jgk pembelajaran di situ) ..okke sekian :)

Wednesday, April 6, 2011

The fallen

'' Currently in shock with too much assignment to do! ''

'' Realize today that the feeling no longer exist''

'' Wanna watch Secret Garden too much ''

''Must finish two assignment in one day ''

'' Sick of too much lonely,and wanna make some play2,but it is no good to do -__-''

Hoping,one day..i wanna see a miracle,still..but of course it is not possible.

Thursday, March 10, 2011

Home sweet home ^_____^

Assalamualaikum ^__^


Yes yes dan yes!!Esok nak balik daa...huuuu,tak sabarnyaa!wink wink.Tak sabar nk peluk,cium,my mum..muahhhxx hee (malu2)..tadi gayut ngn ibu sy,tapi...huuu,borak borak punya borak cam pakwe makwe,siap ade scene menangis..hee..Terkantoi lak batuk terkeluar..huu,yup,sy demam.. T__T.


Kalau boleh,sy tak mau dia tahu..cOz terkantoi ler sy asyik minum ais setiap hari..milo ais,tea o ais..air carrot..umpama hidangan wajib waktu rehat..hohoho,tapi balasan perbuatan itu,sy batuk,sakit tekak..ooh mai aii,padan muka kat diri sendiri +_+..


Terharu mak ambik berat..suh makan ubat.Hee,tapi my mum tanya mkn ubat batuk tak?*sebab sy berterusan batuk masa bergayut..hushh,batuk nie keluar biarlah ade tempat,hormat org tua.huuu,sy ckp tak (jujur sgt daa).Mak tanya ag,ade ubat batuk tak?sy jawab :ade.(dlm hati,tak mau makan)Mak :mkn ubat tuu.. sy ckp ok.Konklusi,sy mkn ubt paracetomol (entah betul tak eja) tapi ubt batuk tak makan.Tak suka tak suka..pahit koott :(.


Tapi sekarang macam nak beransur sembuh..heee,berkat bercakap dengan mak kot..hee.Alhamdulillah..selsema pom mcm dah nk ok..cepat progress sembuhan itu..^__^.Tapi,balik nie tak dapaat jumpa lil sis,dia balik bulan 5..huu.keseorangan ag..miss u a lot dear.. :'(.


:').. i want to see my mum soon..
p/s : semangat balik berkobar-kobar,tapi ngemas barang tak lagi..hehehe



Sunday, March 6, 2011

Special word :)



''Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak.”
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

“Jika seseorang yang hadir dalam hidup kamu tapi atas sebab-sebab tertentu dia terpaksa pergi.. jangan terlalu sedih. Terimalah kenyataan, sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu. Masa akan menentukan segala-galanya. Jika dia ditakdirkan bersama kamu, dia akan kembali. Kembali pada kamu.”

“Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda akan kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takut akan risiko mencintai.”

“Jangan putus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya atau anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayangi selamanya.”

“Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ini ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya dia kepada anda.”

“Mencintai dan dicintai perlukan keberanian. Keberanian untuk terus mengekalkan rasa cinta itu. Seterusnya diikuti perasaan keikhlasan untuk menerima orang yang dicintai seadanya…”

p/s : thanks for everything :)


Saturday, February 26, 2011

Driving Myself Insane..



Really like this song..i listen to this every day..hehehe,feeling it is part of my life....hoho.But,it is too late now..hmm,so just share with you all :)


Driving Myself Insane by Frankie J



(i Gotta Figure Out A Way To Tell You)
(i'm Goin' Crazy Without You)
(i Just Gotta Let You Know)
(listen)

Best Of Friends For Years Closer Than You Can Imagine
Talk To Each Other Daily I Don't Know Just When It Happened?
If Only I Could Tell You How I Feel Inside
(oh Girl You Got Me)
Losin' Sleep, I'm Thinkin'
Can't Imagine How It Feels To See You Ridin' Around With The Wrong Guy
Tell Me How Do I Take His Place?

You Already Know That I'm Capable
Can't You See Who's Been There All Along?
And I Know I Can't Be Wrong, Oh Tell Me

Chorus
Why Did I Have To Fall In Love With You?
(cmo Me Haces Falta T?)
When I Know Without You I Can't Function No More
And You, You'll Never Look At Me The Same
You Know It's Really Drivin' Me Insane
When I Know Without You I Can't Function
(cmo Me Haces Falta T?)

Hardest Thing About This Confession Is I Just Might Ruin What We Have I Don't Wanna Lose What We Got
But It's A Chance I'll Have To Take, Ho
Don't Wanna Spend My Whole Life Wonderin' What It Feels Like
Bein' There Beside You And Kissin' On You All Night
See I Been Makin' A Mistake Ho, Nooh

You Already Know That I'm Capable
Can't You See Who's Been There All Along?
And I Know I Can't Be Wrong, So Tell Me

Chorus
Why Did I Have To Fall In Love With You?
(cmo Me Haces Falta T?)
When I Know Without You I Can't Function No More
And You, You'll Never Look At Me The Same
You Know It's Really Drivin' Me Insane
When I Know Without You I Can't Function No More

Ain't Easy Lovin' You When You're Lovin' Him
There's No Words That Can't Describe
(words That Can't Describe)
How It Leaves Me Empty Inside
(how It Leaves Me So Empty Inside)
When All I Want Is You
(why Did I Have To Fall In Love With You?)
Oh Whoa, Whoa Yeah
(why Did I Have To Fall In Love With You?)
You'll Never Look At Me The Same

Chorus
Why Did I Have To Fall In Love With You?
(cmo Me Haces Falta T?)
(it's Drivin' Me Insane)
When I Know Without You I Can't Function No More
(without You I Can't Function No More)
And You, You'll Never Look At Me The Same
(how I Need You Right Now)
You Know It's Really Drivin' Me Insane
(drivin' Myself Insane)
When I Know Without You I Can't Function
(i'm Drivin' Myself Insane)
No More

(ooh)
I Need You
(cmo Me Haces Falta T?)
I Want You
Can't You See This Is Killin' Me ?
(i'm Drivin' Myself Insane)
(ooh)
(cmo Me Haces Falta T?)
Ho
(i'm Drivin' Myself Insane)
(ooh)
(cmo Me Haces Falta T?)
(i'm Drivin' Myself Insane)



it is already past now..but why i still sad... :'(